تبلیغات

آش

آش دوغ • آش ترش • آش ماست • آش اُماج • سوتلو آش • آش یارما • سوپ اَوَلیک

 

کباب ها

کباب باستیرما • کباب قابرقا • لوله کباب • کباب شیشلیک • کباب بارساق

 

خورش ها و غذاهای گوشتی

قیمه • چلو خورش • قورمه سبزی • قوورما • شوربا (بزباش) • قطاب شکمبه • لونگی

 

دلمه ها

دلمه برگ • دلمه سیب • دلمه به • دلمه فلفل • دلمه بادمجان (قارنی یاریق)

 

غذاهای آردی

هدیک • کاچی • قویماق • دیش هدیکی

 

شیرینی

قرابیه • باقلوا • پوکه • ریس • نوقا • باسلوق • پشمک • اون حلواسی • قره حلوا • آغ حلوا • شکربورا • اگیردک • سمبوسه

 

نان ها

پِنجَییش • نازیک • لواش • کولچه • کته • کوت

 

غذاها و محصولات لبنی

آغ پنیر • کوفلو پنیر • نعنالی پنیر • مُتال پنیری • آغوز (کله) • بولاما • شُر • سوزمه

 

نوشیدنی ها

بوز شووَرَن • آیران

 

 

كوفته تبریزی

کوفته تبریزی یکی از غذاهای مشهور ایران و متعلق به شهر تبریز است. انواع کوفته در نقاط مختلف خاورمیانه تهیه می‌شود و نقطه تمایز کوفته تبریزی بیشتر در طرز تهیه و مواد استفاده شده در آن است.

در این غذا از انواع سبزیجات معطر استفاده می‌شود و به‌طور سنتی گوشت این کوفته در یک هاون سنگی و با دسته‌هاونی چوبی کوبیده شده و رفته رفته سبزیجات و لپه به آن اضافه می‌گردد. ولی اخیرا گاهی گوشت چرخ کرده نیز برای آسانتر نمودن کار استفاده می‌شود. در آخر تخم‌مرغ آب‌پز، گردو و آلو خشک داخل آن گذاشته و با مخلوطی از پیازداغ و زرشک تزئین می‌گردد. داخل آب این غذا از رب گوجه فرنگی و زعفران به عنوان چاشنی استفاده می‌شود.
 
 

دلمه برگ مو

یکی از انواع دلمه بوده و به عنوان یکی از غذاهای سنتی ترکی شناخته می‌شود. دلمه برگ بیشتر در فصل تابستان تهیه می‌شود. برای تهیه این غذا برگ مو (انگور) و لپه و برنج و سبزیجات معطر استفاده می‌شود.

 

 

قرابیه

قرابیه نوعی شیرینی است که در شهرستان تبریز پخته می‌شود. این شیرینی از سوغاتی‌های مخصوص تبریز به شمار می‌رود.

این شیرینی را با بادام که عمده محتویان آن است به همراه شکر و سفیده تخم مرغ و پسته ، درست می‌کنند. در قرابیهٔ پسته‌ای به‌جای بادام ، مغز پسته به‌ کار می‌برند. نوع دیگری از قرابیه بنام قرابیه نارگیلی هست که بجای بادام پودر نارگیل در آن بكار می رود. شیرینی قرابیه یکی از شیرینیهای مجلسی تبریزی هست و بین افرادی كه یكبار طعم آن را چشیده اند طرفداران زیادی دارد.